Despre Noi

CITR este liderul pieței de insolvență și restructurare din România încă din 2008.

Ca parte a Impetum Group, grupul românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viața unei companii, CITR își pune resursele în comun cu ROCA Investments, ROCA X și AGISTA pentru a crea un hub care reunește: business knowledge specific pentru fiecare din cele 3 etape din viața unei companii (startup, criză de creștere, distress), capital, sinergii și cross-uri între businessuri complementare, precum și o comunitate de manageri și antreprenori dornici să participe activ la consolidarea culturii antreprenoriale din România.

logo Impetumlogo Roca Investments      logo RocaXagista 

CITR Sales

Clienții CITR sunt la un click distanță de produsele pe care le caută. sales.citr.ro e cea mai performantă platformă de prezentare a activelor în insolvență și faliment, care gestionează un portofoliu de active de 1 miliard de euro, în diferite stadii de valorificare, din care expune anual spre vânzare peste 4.000 de produse grupate. Fie că e vorba de bunuri mobile, imobile sau afaceri la cheie, platforma centralizează în același loc active pe care clienții CITR le pot accesa ușor și rapid.

Vezi website-ul

CIT Restructuring

CIT Restructuring a fost fondată de experții din CITR, cu scopul de a oferi soluții de restructurare și companiilor aflate în afara procedurilor judiciare, prin soluții personalizate, proiectate pe baza nevoilor specifice ale fiecărui business individual. Ca parte din activitatea CITR, echipa oferă consultanță de turnaround pentru companiile aflate în dificultate, managementul creanțelor neperformante, soluții pentru atragerea de capital, strategii pentru creșterea și dezvoltarea business-urilor neperformante și consultanță pentru restructurare operațională și financiară și reorganizare judiciară.

Am început acum 20 de ani, în Transilvania, ca un grup de prieteni în căutarea unui destin - dornici să dovedim, încrezători că putem - în aerul încă rarefiat al începuturilor antreprenoriatului.

România învăța capitalismul - ne aflam în era pionieratului și făceam ce fac pionierii: începeam un business despre care citiserăm, auziserăm, dar niciunul dintre noi nu lucrase vreodată pentru o astfel de companie, a cărei menire e să practice speranța și valoarea. Am numit-o Casa de Insolvență Transilvania, mândri de originea - și la acel moment universul nostru, care astăzi poartă numele de CITR.

Misiunea CITR

Misiunea noastră este să descoperim valoarea din companiile aflate în dificultate fie că vorbim de afacere, produs, brand, clienți, echipă, active, cotă de piață sau alte elemente. Creăm contextul celei de-a doua șanse pentru salvarea și creșterea acestei valori prin soluții inovative, dedicate și pro-business de restructurare financiară și operațională. 

Expertiza noastră

  Real estate
  Servicii financiare
  Turism
  Energie
  Agricultură
  Construcții
  Retail
  Industrie alimentară
  Industrie petrochimică
  Industrii grele
  Transport
  Farma și servicii medicale
 asigurari Asigurări
 
 
 
  
Impetum Group
CITR Romania
RocaX
CITR Sales
ROCA Investments
Agista
 

CITR înseamnă astăzi

20
de ani de experiență
1 MLD.EUR
valoarea evaluată a patrimoniului administrat în prezent
400MIL.EUR
valoarea creanțelor gestionate în prezent
100%
aprobare a planurilor de reorganizare asumate de CITR
100
de proiecte în portofoliul actual
50 MIL.EUR
distribuiți creditorilor în anul precedent
6
echipe pluridisciplinare de caz

Cunoaște echipa

Andrei
Andrei Cionca
Fondator CITR & CEO Impetum Group
linked-in
CITR a fost clădit pe dorința de a fi cei mai buni, de a profesionaliza rolul de practician în insolvență și de a transforma pasiunea noastră în soluții inovatoare de redresare și reintegrare a afacerilor românești în circuitul economic. Am făcut acest lucru construind continuu, pe mai mulți piloni. Astăzi, prin dedicarea și expertiza echipei noastre conduse de manageri seniori, am reușit, iată, 20 de ani, să salvăm valoarea din companiile românești. Povestea continuă.
Andreea
Andreea Cionca
Managing director și cofondator Impetum Group
linked-in
„Fiecare business merită o a doua șansă, iar CITR este compania Impetum Group care are knowledgeul și pregătirea să o ofere. Prin CITR ne adresăm tuturor antreprenorilor ale căror businessuri au ajuns într-un punct sensibil, cărora le reamintim că există opțiuni reale, viabile, prin care-și să readucă companiile pe o traiectorie favorabilă. Am convingerea că eșecul e întotdeauna mai valoros decât pasivitatea. La curajul de a spune că e greu, răspundem întotdeauna pregătiți să intervenim pentru obiectivul comun de a salva valoarea în business, atât la nivel de activitate cât și la nivel de reputație.”
Vasile
Vasile Godîncă-Herlea
Managing Partner CITR și cofondator Impetum Group
linked-in
„CITR a cunoscut una dintre cele mai spectaculoase evoluții ale unei companii specializate în restructurare și management de criză în piața locală. Cu o constituție atipică, de business, încă de la începuturile organizației, am reușit să contribuim la dezvoltarea celor mai buni experți din piață, să ne punem amprenta asupra dinamicii acestui domeniu și să clădim la realizarea obiectivelor unora dintre cele mai reputate businessuri din România. De mai bine de 12 ani ne bucurăm de leadership pe piață, iar viitorul înseamnă mai multe proceduri de prevenție și reorganizare și mai multe businessuri redate cu succes economiei.”
radu
Andra Olar-Caragea
Managing Partner CITR și COO Impetum Group
linked-in
„În business, deciziile vitale sunt luate contra cronometru. Timpul de reacție este esențial mai ales într-o perioadă instabilă, când compania traversează o etapă de dificultate și are nevoie de ajutor ca să o depășească. Atunci orice moment e crucial. Viața și viitorul businessului depind de reacția imediată a antreprenorului. Rolul CITR este de mediator în procesul de a readuce businessul în circuitul economic. Acceptă, adaptează-te, acționează - aceștia sunt cei 3 pași pe care CITR îi face împreună cu antreprenorii și creditorii pentru binele companiei. Reorganizarea trebuie înțeleasă ca o etapă firească în ciclul de viață al unei companii, cu rolul clar de a o echilibra, de a salva valoarea și de a o reintegra în economie pentru beneficiul comunității.”
Paul Dieter Cîrlănaru
CEO
linked-in
Alina Popa
Head of Legal
linked-in
Alina Tătucu
Head of Finance
linked-in
Călin Părău
Head of Commercial
linked-in
Ana Stanciu
Senior Partner
linked-in
Ionuț Coleașă
Senior Partner
linked-in
Mariana Boiciuc
Senior Partner
linked-in
Florin Constantin
Senior Partner
linked-in
Oana Munteanu
Senior Partner
linked-in
Patricia Rădulescu
Project Manager
linked-in
Dragoș Ghiță
Project Manager
linked-in
Raluca Ciortea
Project Manager
linked-in
Flowers

test

 

Distincții și certificări

 • 2000
   
  În Transilvania este înființată o companie pe nișa de insolvență, de un grup restrâns de profesioniști din domeniul juridic și cel economic.
 • 2006
   
   
  Mica societate de practicieni devine Casa de Insolvență Transilvania.
 • 2007
   
  Compania încheie, în proiectul Tractorul, cea mai mare și mai rapidă lichidare din România, finalizată printr-o tranzacție de 77 de milioane de euro, legitimată de Comisia Europeană.
 • 2008
   
  Cu 6 filiale în țară, CITR continuă să crească. Compania oferă noi servicii în portofoliu și devine lider pe piața insolvenței din România.
 • 2009
   
  Este anul de expansiune al CITR; datorită succesului înregistrat în Transilvania, CITR vizează expunerea națională și deschide birouri noi în București, Bihor, Sibiu, Brașov și Timiș.
 • 2010
   
  CITR marchează prima reorganizare de succes a unui retailer de renume din România, Flanco; planul de reorganizare a fost implementat în timp record, numai 6 luni; e momentul repoziționării businessului și a dezvoltării serviciilor de reorganizare.
 • 2013
   
  CITR câștigă premiul Tranzacția Anului Best Turnaround Strategy în proiectul Diverta și Golden Award of Excellence pentru educarea mediului de afaceri.
 • 2014
   
  Casa de Insolvență Transilvania trece sub numele CITR. Este totodată și momentul înființării CIT Restructuring, o companie de consultanță pentru acoperirea provocărilor de restructurare din afara insolvenței.
 • 2016
   
  CITR câștigă premiile – Femei de succes în practica insolvenței, Excelența în insolvență, Premiul pentru contribuția la însănătoșirea economiei românești, Premiul pentru excelență în dezvoltarea profesiei la categoria Insolvență și Restructurare și Best Business Advisory – Swan: Tranzacția Anului 2016.
 • 2017
   
  Insol Europe, organismul european al practicienilor în insolvență, va avea pentru prima dată un președinte român, în mandatul 2017-2018 – Radu Lotrean, cofondator CITR.
 • 2018
   
  Golden Award for Excellence pentru Muzeul Antreprenoriatului, o inițiativă prin care CITR celebrează și promovează poveștile antreprenoriale autohtone.
 • 2019
   
  CITR obține distincția Business & Development Award of Excellence pentru eforturile de reorganizare a companiilor din sectorul construcțiilor.
 • 2020
   
  CITR se parteneriază cu ROCA Investments și ROCA X și împreună formează Impetum Group, devenind astfel parte din grupul românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viața unei companii.
 • 2020
   
  CITR este desemnat de Comisia Europeana consultant pentru transpunerea Directivei Europene 2019/1023 privind cadrele de restructurare si avertizarea timpurie în legislația din România.
 • 2021
   
  CITR obține în cazul ROMAERO prima decizie a ANAF de aprobare a planului de restructurare a datoriilor bugetare conform OG6, un punct de reper în evoluția procedurilor de prevenție în business.  
 • 2022
   
   
  CITR a finalizat, în patru luni, raportul privind cauzele celui mai mare faliment din istoria recentă a României – City Insurance.
 • 2022
   
   
  Legea care transpune Directiva Europeană pentru restructurare, redactată de CITR împreună cu o echipă de experți, intră în vigoare în iulie 2022, în sprijinul întregului mediu de business