Casa de Insolvență Transilvania vine cu soluția managerului de criză pentru firmele aflate în reorganizare

Tip:
Comunicate
|
Dată:
2017-05-10

București, 24 iulie 2012 – Casa de Insolvență Transilvania (CITR), liderul pieței de insolvență din România, anunță lansarea oficială a unui nou serviciu dedicat firmelor aflate în reorganizare judiciară: managerul de criză. Prin numirea unui specialist în gestionarea situațiilor de criză, compania aflată în dificultate poate fi redresată mai ușor. Managerul de criză, turnaround managerul, este capabil să inverseze trendul pe care îl urmează compania, prin măsuri specifice activității de restructurare.

”Putem asemăna misiunea unui manager de criză cu activitatea unui echipaj SMURD, care are ca prioritate stabilizarea pacientului și asigurarea funcțiilor vitale. Așa se întâmplă și în cazul unei companii. Modelul a fost încercat cu succes în cazul reorganizării Flanco, iar stabilizarea activității permite reinstalarea unui CEO clasic, specializat în business-ul companiei”a declarat Andrei Cionca, Fondator al Casei de Insolvență Transilvania.

Instalarea unui manager de criză într-o companie aflată în reorganizare este o decizie care trebuie luată încă de la începutul procesului. Astfel, șansele de reușită ale stabilizării companiei cresc, iar perioada în care aceasta se află în insolvență este scurtată. Amânarea aplicării de către un turnaround manager a unor măsuri radicale într-un termen de 3-6 luni de la deschiderea procedurii poate duce la compromiterea șanselor de redresare a companiei. Un proces eficient, în care managerul de criză să poată acționa, durează între 6 și 12 luni.

În cadrul serviciului pus la dispoziția companiilor aflate în dificultate a fost dezvoltat un parteneriat cu o societate de turnaround managers care să acționeze în proiectele de insolvență gestionate de CITR.

DESPRE CASA DE INSOLVENȚĂ TRANSILVANIA

CASA DE INSOLVENȚĂ TRANSILVANIA este unul dintre cei mai importanți practicieni în insolvență din România și acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de 90 de specialiști, 30 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 500 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.

Casa de Insolvență Transilvania este societatea corespondentă a societății civile de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Flowers

test