CITR Group susține discuțiile ce au loc la nivel european privind schimbarea percepției asupra insolvenței

Tip:
Comunicate
|
Dată:
2017-05-10

”În România, după 9 ani de când avem o lege a insolvenței care reglementează domeniul și explică foarte clar termenii, încă ne confruntăm cu o percepție greșită asupra insolvenței, iar cei care se întâlnesc cu ea sunt văzuți ca paria ai societății sau mediului de business. În realitate, însă, insolvența înseamnă să înveți din greșeli, să mergi mai departe, iar economia se poate dezvolta doar pe idei noi, pe spirit antreprenorial, pe încurajarea celor care au curaj să deschidă un business, folosind experiențele și greșelile din afaceri anterioare.”, a declarant Rudolf Vizental, Asociat Coordonator CIT Restructuring, parte a CITR Group, la întoarcerea de la conferința  Learning from Failure – Bankruptcy and Second chance for Honest Bankrupt Entrepreneur, care a avut loc joi, 18 iunie 2015, la Bruxelles.

Comisia Europeana își arată, în mod oficial, susținerea pentru antreprenorii care au cunoscut insolvența și își propune să inducă o schimbare generală a percepției față de companiile aflate într-un astfel de proces. Aceasta este principala rezoluție a conferinței organizate la Bruxelles și care a reunit cei mai importanți specialiști în insolvență, la nivel european.

”Să asociezi insolvența cu un stigmat și să izolezi antreprenorul numai pentru că a eșuat într-un business, ori să asociezi eșecul în business cu reaua credință nu face decât să înfrâneze pornirile antreprenoriale, să împiedice oamenii de afaceri să recunoască dificultățile financiare la timp și să acceseze soluții viabile de redresare. Or asta nu poate fi decât dăunător mediului de afaceri. De aceea, credem că este nevoie de o schimbare profundă de mentalitate, care să susțină învățarea din eșec”, a completat Rudolf Vizental. 

Principalele concluzii ale conferinței Learning from Failure – Bankruptcy and Second chance for Honest Bankrupt Entrepreneur la care Rudolf Vizental a fost singurul participant român, care vor atinge, mai devreme sau mai târziu, și piața din România:

  • Principiul invocat de experții europeni în insolvență este că orice om este supus greșelii și oricine poate învăța din pașii greșiți, dacă este dispus să și-i îndrepte.
  • Un antreprenor care a cunoscut insolvența poate învța din experiența trăită și, dacă este stimulat corespunzător, poate genera rezultate mult mai bune decât cel ce nu a cunoscut „gustul” eșecului.
  • Potrivit statisticilor prezentate în cadrul conferinței, în 80% din cazuri, performanțele celor care au experimentat probleme de business sunt mai bune decât ale celor care s-au arătat mai precauți și numai 6% dintre antreprenorii care au cunoscut falimentul au fost, de fapt, lipsțti de onestitate.
  • Problema principală, la ora actuală, constă în faptul că, la nivel de percepție generală de piață, există o tendință de generalizare totală, de confuzie între eșecul unui business și tentativa de fraudare, iar acest lucru trebuie comăatut pentru a putea avea un mediu de business sănătos, ofertant și sustenabil.
  • La nivel european, antreprenorii care au trecut prin astfel de probleme organizeață întâlniri periodice în care își împărtășesc eșecurile și învață din experiențe.

La evenimentul de la Bruxelles au participat Martin Schulz, președintele Parlamentului European, Daniel Calleja, Director-General DG GROW - Comisia Europeană, Anthony L. Gardner, ambasador al Statelor Unite în cadrul Uniunii Europene.

Pentru CITR Group, schimbarea mentalității privind insolvența este o direcție strategică, iar grupul de companii se implică activ în campanii de informare privind beneficiile, pentru business și mediul de afaceri, ale accesării la timp a insolvenței sau a soluțiilor de redresare în afara insolvenței.

Flowers

test