CITR vinde active în valoare de peste 13 milioane de lei către grupul de companii PAMBAC, pe o piață agroindustrială cu potențial în creștere

Tip:
Comunicate
|
Dată:
2022-03-28

București, 28.03.2022

CITR, parte a Impetum Group, a tranzacționat active agroindustriale în valoare de 13,15 milioane lei (peste 2,6 milioane euro) către Cerealcom SA Bacau, parte a grupului de companii PAMBAC, unul dintre cele mai mari grupuri românești din agribusiness-ul local cu o cifră de afaceri totală de aproximativ 740 mil lei în 2021. Activele aparțineau anterior patrimoniului Mândra SA, societate aflată în reorganizare.

Tranzacționarea activelor către grupul Pambac, un brand românesc de tradiție, este în linie cu misiunea noastră de a descoperi investitori care cred în Romania și care pun în valoare activele achiziționate, cu scopul de a genera mai departe valoare în economie. Achiziția pachetului de active, aflat în patrimoniul societății Mândra SA, de către o companie cu experiență în domeniu și dorință de dezvoltare indică premisele unor investiții rapide și eficiente în modernizare, retehnologizare, optimizare și extinderea capacitățlor de stocare. Deși  este un context dificil, vedem că agricultura joacă un rol esențial și ne bucurăm că investițiile în acest sector continuă, iar noi am putut contribui la acest proces. Totodată, prin ceea ce facem credem în afacerile românești și rămânem la convingerea de a le da  o nouă șansă celor aflate în impas. Privind în viitor, găsesc extrem de important să contribuim fiecare la consolidarea economiei, cu responsabilitate, cu obiective îndraznețe şi cu o atitudine proactivă. Oportunitățile există, trebuie doar să profităm de ele, pentru că dacă nu o facem noi,  altcineva o va face cu siguranţă”, declară Flavius Drăghici, Manager de Vânzări CITR.

Pachetul de active, vândut de administratorul judiciar al Mândra SA, include baze de depozitare pentru cereale în Tg. Frumos (Jud Iași) și Roșiești (Jud Vaslui), dar și un siloz pentru cereale și FNC (fabrică de nutrețuri concentrate) în Tecuci (Jud Galați). Activele sunt amplasate în zone cu agricultură intensivă, și au acces la infrastructură, atât rutieră, cât și feroviară.

Vânzarea pachetului de active a fost realizată prin licitație, iar prețul final a depășit cu peste 50% prețul de pornire, după ce companii importante din agribusiness la nivel local și national au manifestat interes și au luat parte la licitație.

Un alt activ industrial din patrimoniul Mândra SA, Fabrica de ulei din Bârlad, cu o capacitate de cca 2.500 tone/lună, așteaptă investitori, fiind scoasă la vânzare în cadrul unei proceduri de negociere directă. Mai ales în contextul dat, acest sector de activitate își consolidează poziția strategică și are perspective mari de creștere. Toți cei interesați pot obţine date suplimentare şi informaţii accesând platforma de vânzări a administratorului judiciar sales.citr.ro, cod produs 79192.

Valoarea tranzacțiilor realizate în ultimii 3 ani de CITR este de peste 280 milioane euro, din care peste 8 milioane doar de la începutul acestui an. Cele mai multe valorificări în ultimii 3 ani au implicat următoarele categorii de bunuri: mobile (12%), imobile (81%) și afaceri la cheie (7%).

CITR coordonează în medie 82 tranzacții pe lună, însă numărul procedurilor de vânzare organizate este mult mai mare.

Flowers

test