Hotelul Coroana de Aur din Bistrița, cu o istorie de aproape 50 de ani, cumpărat cu 3,48 milioane euro

Tip:
CITR News
Comunicate
|
Dată:
2024-01-09

CITR: Hotelul Coroana de Aur din Bistrița, cu o istorie de aproape 50 de ani, cumpărat cu 3,48 milioane euro

 

București, 9 ianuarie 2024 - CITR, în calitate de lichidator judiciar al Hotel Coroana de Aur SRL, a vândut cu 3,48 milioane de euro + TVA hotelul Coroana de Aur, clădire reprezentativă pentru Bistrița, cu o istorie de aproape 50 de ani.

Deși încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească și atrage investitori. În cazul de față, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistrița, deținută de antreprenori locali, respectiv frații Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitații publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului și să îi continue istoria. Suntem bucuroși, și de această dată, că am putut ghida cu succes acest proces și că am reușit salvarea unui nou obiectiv românesc cu tradiție”, declară Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj.

Proprietatea imobiliară hotelieră tranzacționată în cadrul unei licitații publice ce a avut loc pe 21 decembrie, este situata pe Strada Piața Petru Rareș numărul 4 din Bistrița, compusă din teren de 2.958 mp și construcție în regim de înălțime S+P+3E, cu o suprafață construită de 1.900 mp, desfășurată de 8.492,36 mp și utilă de 6.978 mp.

Situat În centrul Bistriței, Hotelul Coroana de Aur a fost inaugurat la 30 aprilie 1974, fiind cel mai reprezentativ hotel al orașului. În acel an, primul grup de turiști englezi - membri ai Societății Transilvania din Londra - au fost pionierii turismului influențat și inspirat de personajul Dracula.

Hotelul Coroana de Aur a beneficiat de o renovare de proporții încheiată la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele. Hotelul oferă tuturor celor care îi trec pragul facilități moderne, într-o clădire impresionantă arhitectural.

Flowers

test