CITR, administratorul judiciar al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, anunță ieșirea din insolvență a companiei, după o reorganizare de succes

Type:
Comunicate
|
Date:
2021-12-06
  • În urma reorganizării, datoriile către creditorii companiei au fost plătite integral
  • Proiectul este un exemplu de bună practică în ceea ce privește buna colaborare cu autoritățile județene și locale, fiind un factor definitoriu în succesul reorganizării.

București, 6 decembrie 2021Sub îndrumarea CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare din România și parte a Impetum Group, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, una dintre principalele entități juridice aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța, reușește ieșirea din insolvență și reintegrarea mai echilibrată în circuitul economic, după o reorganizare care a durat 4 ani.

Rolul nostru de administrator judiciar a fost să ne asigurăm că prin reorganizare RAJDPP își va continua activitatea și va rămâne în circuitul economic. În plus, Regia este și un important agent economic ce asigură peste 300 de locuri de muncă, creează valoare adăugată și contribuie cu venituri considerabile la bugetul de stat, astfel că salvarea acesteia era foarte importantă pentru comunitatea locală’, spune Paul-Dieter Cîrlănaru, Senior Partner CITR.

Ieșirea din insolvență a acestei companii de stat este foarte importantă pentru județul Constanța, fiind o companie strategică, care are rolul de a moderniza și asfalta drumurile din județ și care are capacitatea de a le gestiona fără contracte cu terți. În cei peste 40 de ani de existență, în cadrul RAJDPP s-au format specialiști în lucrări de drumuri de mare anvergură și care sunt familiari cu structura drumurilor din judeţul Constanţa, experiență extrem de valoroasă. De la intrarea în procedură, compania a asfaltat peste 500 de km de drumuri în județul Constanța, continuându-și activitatea.

„Putem spune cu mândrie că acest proiect a fost o reorganizare ca la carte: în primul rând, datoriile către creditorii companiei au fost plătite integral, reușind să identificăm surse suplimentare de venit. Eforturile vizibile și disciplina reprezentanților companiei în ceea ce privește cheltuielile și achizițiile au dus la reînnoirea parcului cu echipamente din resurse proprii, un lucru care se întâmplă rar în cadrul unei proceduri de insolvență.

În al doilea rând, proiectul este un exemplu de bună practică în ceea ce privește excelenta colaborare cu autoritățile județene și locale, fiind un factor definitoriu în succesul reorganizării’, a spus Oana Munteanu, Partner CITR și manager de proiect RAJDPP.

Conform indicatorilor Băncii Mondiale, ratele de recuperare a creanțelor din UE sunt cuprinse între 30%, în Croația și România, și 90%, în Belgia și Finlanda. Ratele de recuperare sunt mai mari în economiile în care restructurarea este procedura de insolvență cel mai des întâlnită. În aceste economii, creditorii se pot aștepta, în medie, la recuperarea a 83% din creanțele lor, față de o medie de 57% în procedura de lichidare.

Flowers

test